bild - logga
Mobila utgćvan
Enter
bild - blommor
Information:
Skriv ett inlÀgg!
Glöm inte att skriva nÄgra rader i vÄran gÀstbok innan du lÀmnar sidan.
Bli medlem
Du fÄr inte missa att bli medlem pÄ vÄr sida. Genom att bli medlem kan du fÄ veta nÀr nya saker hÀnder hÀr pÄ sidan.
LĂ€gg upp en bild!
Har du har nÄgon rolig bild som du tycker skulle passa pÄ vÄr sida? GÄ in pÄ besökarnas bilder och lÀgg upp den.
Länkar:
Nomad SprÄkresor
djungeltrumman.se
maestos egna sida
Nya medlemmar:
rfdsggdhgeed
ljdwefdsyroxlk
ljdedseyrobgh
ljdwefdsyrovpk
Bli medlem?
start
film
foto
gästbok
bloggar
paintball
webshop
mobilen
crew
spex
nöjesguide
krönikor

inloggning
ny medlem
medlemmar

admin
logout
RSS 2.0

Lite läsning.
Pć denna sida kan du hitta lite historier som vi i crew knćpat ihop. De handlar om allt mellan himmel ć jord och vi tror du kan fć lite trevlig läsning om du tar dig tiden att titta igenom dem.

Rubriker:
Blue Ocean Strategy29/01/09
Va kvinnor frÄn Venus sa du?15/05/07
Komma hÀr och snacka om jÀmstÀlldhet13/06/06
Konsten att ragga..08/06/06
Varför blir de aldrig som man tÀnkt sig?15/03/06
Öppen inbjudan!13/02/06
Jag Àr en buffé-torsk!06/02/06
Waiting for my real life to begin29/12/05
GÀstkrönika: Att vara tjej...05/12/05
Det blÄögda Sverige17/11/05
SingeltrÀsket11/10/05
What becomes of the broken hearted?03/10/05
GÀstkrönika: MisÀren och GentlemÀnnen25/09/05
>> Krogens nya ansikte luktar kass21/09/05
Den girige svensken23/06/05
Vad hÀnde med den gedigna skolavslutningen?16/05/05
Varför tröttnar man aldrig pÄ öl?04/05/05
Skitan har mist sin charm!07/04/05
Synden Straffar Sig SjÀlv..06/04/05


Krogens nya ansikte luktar kass

Av: Measto
21/09/05

Fyra mÄnader har snart gÄtt sedan revolutionen inom krogbranschen Àgde rum. I fyra mÄnader har vi fÄtt kÀnna pÄ skillnaden nÀr vi Àr ute pÄ krogen. I fyra mÄnader har vi fÄtt Àndra vÄrt mycket invanda och rutinerade beteende i dessa lokaler. Vad pratar jag om? Att vi gÄtt och blivit VIP och fÄr allt gratis samt serverat? Hrmm mjaa inte direkt va. Visst vi har alla stÄtt och dreglat i krogkön och pÄstÄtt att vi kÀnner nÄgon kille som kÀnner en tjej vars frisörs morsas sotares vÀnsterprassels dotter jobbade pÄ stÀllet för 35 Är sedan.

"
Men kroppen har fler odörer Àn svett att bjuda pÄ"

Vi har litat blint pÄ att den lilla storyn ska gÄ vÀgen och föra oss före kön och in genom VIP-ingÄngen. Men nÄgot VIP-kort till stans trendigaste stÀlle har i alla fall inte jag i innerfickan. Inte Àn. Nej skillnaden vi har fÄtt erfara Àr det rökförbud som infördes i juni. Det Àr fÀrdigblossat i baren, fÀrdigfimpat i folks kavajer samt drinkar. Ciggen har blivit en allt mer tabubelagd godsak som det helst ska smusslas med utomhus, alternativt under spisflÀkten i den sunkiga lÀgenhet som du besitter.

Vad kan vi se för positivt i den nya lagen dÄ tro? Det Àr nu; mer troligt att klÀderna hÄller sig intakta under hela kvÀllen, minskade risker för tbc och annat Àckel, bÀttre doft pÄ klÀderna dagen efter, en viss reducering av den dimma vi har lÀtt för att dra pÄ oss vi alkoholkonsumtion.

Vad ser vi för nackdelar? Den nya lagen Ă€r en riktig killer av raggningsfrasen: ”fĂ„r jag bjuda pĂ„ eld” i alla dess former, den annars sĂ„ simpla och geniala raggningsrepliken gick i stöpet, visst du kan köra den fortfarande men kanske att den inte har samma framgĂ„ng idag. En annan ganska vital sak Ă€r att du inte lĂ€ngre fĂ„r röka, ingen cigg till ölen, ingen pipa till whiskeyn. Vissa har idag sĂ€kert detta som skĂ€l att stanna hemma ifrĂ„n krogen alternativt har dom gĂ„tt över till tuggtobak av dĂ„ligt
fabrikat.

Men detta kan vi vÀl leva med, missa en raggreplik i vÄr enorma lista av repliker eller att röka i de smÄ molniga bÄsen Àr vÀl ok. Absolut, det funkar ju. Vad Àr dÄ mitt problem, varför ens övervÀga att skriva ner en krönika om sÄdana petitesser tÀnker du som Àr utbildad journalist, samhÀllsvetare samt poet. Jo det ska jag berÀtta för er. Vad den nya lagen har gett oss Àr ett helt ovÀntat register av kroppsodörer.

"
Men kroppen har fler odörer Àn svett att bjuda pÄ"

Vad som tidigare var röklukt som vi knappt lade mĂ€rke till i stundens berusning har nu bytts ut mot stundtals frĂ€na, sura, illamĂ„ende-framkallande dofter av det ofantliga omfĂ„nget av vidriga odörer en mĂ€nniskas kropp Ă€r kapabel att erbjuda. Framförallt snackar vi svett, och tĂ€nk pĂ„ det nĂ€sta gĂ„ng ni stĂ„r pĂ„ ett varmt dansgolv, det finns dom som luktar fasligt mycket svett, vi snackar ”jag gĂ„r ut i samma tröja för tredje helgen i rad”. Och svett kan verkligen inte lukta annat Ă€n vidrigt! FrĂ€n, stickande doft kommer likt doftvĂ„gor ritade i Kalle anka in i vĂ„ra nĂ€sor och visar sin charm. Och alla kĂ€nner till doften av svett, den gĂ„r liksom inte att mörka, den halva sprayburken Axe Africa som man drog pĂ„ sig innan man gick ut till trots.
Men kroppen har fler odörer Àn svett att bjuda pÄ. Prutt liksom, det finns dÀr, framtrÀder allt tydligare nu efter nya lagens intrÄng. Det som Àr det lÀskiga med prutt Àr att du inte kan vara sÀker pÄ vem det Àr som ligger bakom. Det som skrÀmmer Àr att det mycket vÀl kan vara sÄ att det Àr den frÀscha bruden du stÄr och dansar och raggar pÄ som Àr kvinnan bakom verket. Förr kunde du inte ana, dofterna försvann eller spÀddes ut i det breda oset av glödande cigg. Men nu vet du inte, nu fÄr du leva ett dofternas och odörernas liv pÄ krogen och vara en av alla stinkande, svettiga godbitar som virvlar runt pÄ dansgolvet till gitarrens darr och basens dunk.

/Measto