bild - logga
Mobila utgćvan
Enter
bild - blommor
Information:
Skriv ett inlÀgg!
Glöm inte att skriva nÄgra rader i vÄran gÀstbok innan du lÀmnar sidan.
Bli medlem
Du fÄr inte missa att bli medlem pÄ vÄr sida. Genom att bli medlem kan du fÄ veta nÀr nya saker hÀnder hÀr pÄ sidan.
LĂ€gg upp en bild!
Har du har nÄgon rolig bild som du tycker skulle passa pÄ vÄr sida? GÄ in pÄ besökarnas bilder och lÀgg upp den.
Länkar:
Nomad SprÄkresor
djungeltrumman.se
maestos egna sida
Nya medlemmar:
rfdsggdhgeed
ljdwefdsyroxlk
ljdedseyrobgh
ljdwefdsyrovpk
Bli medlem?
start
film
foto
gästbok
bloggar
paintball
webshop
mobilen
crew
spex
nöjesguide
krönikor

inloggning
ny medlem
medlemmar

admin
logout
RSS 2.0

Lite läsning.
Pć denna sida kan du hitta lite historier som vi i crew knćpat ihop. De handlar om allt mellan himmel ć jord och vi tror du kan fć lite trevlig läsning om du tar dig tiden att titta igenom dem.

Rubriker:
Blue Ocean Strategy29/01/09
Va kvinnor frÄn Venus sa du?15/05/07
Komma hÀr och snacka om jÀmstÀlldhet13/06/06
Konsten att ragga..08/06/06
Varför blir de aldrig som man tÀnkt sig?15/03/06
Öppen inbjudan!13/02/06
Jag Àr en buffé-torsk!06/02/06
Waiting for my real life to begin29/12/05
>> GÀstkrönika: Att vara tjej...05/12/05
Det blÄögda Sverige17/11/05
SingeltrÀsket11/10/05
What becomes of the broken hearted?03/10/05
GÀstkrönika: MisÀren och GentlemÀnnen25/09/05
Krogens nya ansikte luktar kass21/09/05
Den girige svensken23/06/05
Vad hÀnde med den gedigna skolavslutningen?16/05/05
Varför tröttnar man aldrig pÄ öl?04/05/05
Skitan har mist sin charm!07/04/05
Synden Straffar Sig SjÀlv..06/04/05


GÀstkrönika: Att vara tjej...

Av: Malin
05/12/05

Det gick en dokusÄpa pÄ tv för ett tag sen som handlade om ett gÀng mÀn som skulle leva som kvinnor under nÄgra veckor. Minns inte riktigt vad den hette faktiskt. Men det jag reagerade pÄ var hur dem hela tiden sa, att vi tjejer har det sÄ himla svÄrt och jobbigt. Att sminka sig, raka benen, gÄ i högklackat och fixa hÄret. Jag kan faktiskt förstÄ att dom tyckte det var jobbigt, dom har aldrig behövt göra detta innan, med undantag för hÄret, jag vet hur noga killar Àr med frisyren! Att göra sig "fin" Àr vÀl upp till var och en och ingen mÄste sminka sig om man inte sjÀlv vill? Men sÄ Àr det ju sjÀlvklart inte.

"Annars kommer ingen vilja vara din vÀn eller flickvÀn"

Vi fÄr lÀra oss ganska tidigt av vÄra vÀninnor i mellanstadiet att man mÄste faktiskt ha smink och fina klÀder. Annars kommer ingen vilja vara din vÀn eller flickvÀn. DÄ Àr man helt enkelt inte tillrÀckligt cool. Man mÄste göra som alla andra tjejer eller som den tjejen som Àr populÀrast.

Idag har jag vÀldigt fÄ tjejkompisar. Allt för mÄnga tjejer Àr taskiga, oÀrliga och dom sviker varandra. Det snackas fruktansvÀrt mycket skit och för mÄnga har dÄligt sjÀlvförtroende. Det klagas konstant över hur tjocka mÄnga tjejer tycker att dom Àr, hur mycket dom vill Àndra pÄ sitt utseende. Jag har aldrig haft sÄ dÄligt sjÀlvförtroende sjÀlv sÄ jag orkar inte spendera mitt liv sÄ att lyssna pÄ sÄnt. Tjejer gÄr ut med instÀllningen att "ikvÀll mÄste alla killar tycka att jag Àr snygg".

Jag lÀste ett citat av Scarlett Johansson i en tidning, "MÀn mÀrker inte om du gÄr upp eller ner ett par kilon. De Àr helt omedvetna om sÄnt. Om de Àr attraherade av dig sÄ Àr de attraherade av dig." NÄtt att tÀnka pÄ. Jag tror Àven att det var hon som sa att "Kvinnor klÀr inte upp sig för mÀn utan för andra kvinnor." Och de kÀnns vettigt, sÄ mycket Äsikter vi har om varandra.

Jag var i Göteborg en dag och shoppade med en av mina fÄ tjejkompisar och tvÄ av hennes kompisar. Jag kÀnde mig helt borta, dom pÄminde lite om fotbollsfruar (en serie som gÄtt pÄ tv). Dom pratade konstant om sina pojkvÀnner som rÄkade vara just fotbollskillar. Vad dom skulle gillat att dom köpte, vad dom inte skulle gillat att dom köpte. Hur mycket pengar dom spenderade och vad dom skulle tycka om det. Nu levde alla tre tjejerna i samboförhÄllanden med var sin hund. Om jag inte sjÀlv hade haft en hund sÄ hade jag ju lika gÀrna stannat hemma.

"Att sminka sig, raka benen, gÄ i högklackat och fixa hÄret"

För det var nog en av fÄ grejer jag hade
gemensamt med dem.

Sen Àr ju vi tjejer sÄnna (och nej, jag sjÀlv Àr inget undantag) att vi sÀger oftast inte vad vi tycker. Vi vill att killar ska förstÄ utan att behöva sÀga nÄtt. Vi kan vara sura utan att tala om varför, bli ledsna för ingenting, börja brÄka för skitsaker och vara arga i flera dagar. Och ni killar fattar ingenting. Vilket Àr förstÄligt, jag fattar knappt sjÀlv vad jag hÄller pÄ med ibland.

Det absolut vÀrsta med tjejer Àr svartsjukan. Vi fejkar att vi blir glada för varandras skull, fast vi egentligen Àr avundsjuka. Vi snackar skit om tjejers klÀdstilar för att vi sjÀlva har dÄligt sjÀlvförtroende. Sen finns det ju extrema fall av modemissar man bara inte kan sluta skatta Ät, vi Àr ju ÀndÄ mÀnniskor. Sen gillar vi inte att bÀsta vÀninnan skaffar pojkvÀn, att hon Àr kÀr nÀr vi inte Àr det. Det kan vi absolut inte unna varandra. Varför ska hon fÄ vara lycklig?

Men det finns garanterat tusentals saker som Àr bra med att ha tjejkompisar. Om det inte vore för att jag mycket hellre har killkompisar sÄ skulle jag ju sÀkert ha mÄnga fler Àn vad jag har idag. DÀremot har jag haft turen att ha tre underbara systrar som Àr Àrliga och roliga att umgÄs med. Vi kan bli sura pÄ varandra utan att behöva ha ett tvÄ timmars lÄngt samtal om allt vi gjort eller sagt fel, för att vi ska kunna bli vÀnner igen. Vi kan vara oss sjÀlva hela tiden och behöver inte lÄtsas att vi gillar nÄtt som vi egentligen inte gör.

För att Äterkomma till det hÀr med att det skulle vara jobbigt att vara tjej. Nej det tycker jag inte. Jag tycker att det Àr kul att shoppa klÀder, sminka mig och lÀgga löjligt mycket pengar pÄ hudvÄrd och parfymer.

"För det var nog en av fÄ grejer jag hade gemensamt med dem"

Jag gillar skor och vÀskor, och har som sÄ mÄnga andra, pÄ tok för mÄnga av dem. Jag antar att detta Àr typiska tjejgrejer, sÄnt som mÄnga killar aldrig kommer förstÄ varför vi hÄller pÄ med.

Men jag tÀnker ÀndÄ hÄlla mig till mina killkompisar ett tag till. Dem Àr mycket roligare, Àrliga och snÀlla. Dem kan umgÄs flera stycken samtidigt, till skillnad frÄn tjejer som oftast bara kan vara tvÄ. Det Àr sÄ enkelt och sÀllan problem. Det Àr ocksÄ mycket lÀttare att umgÄs med, man behöver inte alltid tÀnka innan man pratar. Ni överanalyserar inte saker i onödan, som vi alltid gör.

Det bÀsta med killar, framförallt pojkvÀnner, Àr att ni kan fÄ oss att kÀnna oss som prinsessor, vackrast i vÀrlden och att ni skÀmmer bort oss. Det Àr ju ingen hemlighet att tjejer Àlskar uppmÀrksamhet.

/Malin