bild - logga
Mobila utgćvan
Enter
bild - blommor
Information:
Skriv ett inlÀgg!
Glöm inte att skriva nÄgra rader i vÄran gÀstbok innan du lÀmnar sidan.
Bli medlem
Du fÄr inte missa att bli medlem pÄ vÄr sida. Genom att bli medlem kan du fÄ veta nÀr nya saker hÀnder hÀr pÄ sidan.
LĂ€gg upp en bild!
Har du har nÄgon rolig bild som du tycker skulle passa pÄ vÄr sida? GÄ in pÄ besökarnas bilder och lÀgg upp den.
Länkar:
Nomad SprÄkresor
djungeltrumman.se
maestos egna sida
Nya medlemmar:
rfdsggdhgeed
ljdwefdsyroxlk
ljdedseyrobgh
ljdwefdsyrovpk
Bli medlem?
start
film
foto
gästbok
bloggar
paintball
webshop
mobilen
crew
spex
nöjesguide
krönikor

inloggning
ny medlem
medlemmar

admin
logout
RSS 2.0

Lite läsning.
Pć denna sida kan du hitta lite historier som vi i crew knćpat ihop. De handlar om allt mellan himmel ć jord och vi tror du kan fć lite trevlig läsning om du tar dig tiden att titta igenom dem.

Rubriker:
Blue Ocean Strategy29/01/09
Va kvinnor frÄn Venus sa du?15/05/07
Komma hÀr och snacka om jÀmstÀlldhet13/06/06
Konsten att ragga..08/06/06
Varför blir de aldrig som man tÀnkt sig?15/03/06
Öppen inbjudan!13/02/06
>> Jag Àr en buffé-torsk!06/02/06
Waiting for my real life to begin29/12/05
GÀstkrönika: Att vara tjej...05/12/05
Det blÄögda Sverige17/11/05
SingeltrÀsket11/10/05
What becomes of the broken hearted?03/10/05
GÀstkrönika: MisÀren och GentlemÀnnen25/09/05
Krogens nya ansikte luktar kass21/09/05
Den girige svensken23/06/05
Vad hÀnde med den gedigna skolavslutningen?16/05/05
Varför tröttnar man aldrig pÄ öl?04/05/05
Skitan har mist sin charm!07/04/05
Synden Straffar Sig SjÀlv..06/04/05


Jag Àr en buffé-torsk!

Av: Measto
06/02/06

Med en begrÀnsad studentbudget Àr det inte varje dag man gÄr ut och Àter lunch pÄ restaurang. DÀremot samma dag som utbetalningen frÄn CSN kommer kan resonemanget bli ett annat. Men om man nu ska göra denna gedigna investering sÄ vill man ju, girig som man Àr, fÄ ut sÄ mycket som möjligt av sina pengar. Att fÄ Àta sÄ mycket man vill till en rimlig summa pengar lÄter dÄ som ett bra alternativ.

"NÀr man börjar bli mÀtt sÄ hÀnder nÄgonting"

Ett stÀlle dÀr det ges tillstÄnd till att ta om hur mÄnga gÄnger man önskar, som ett julbord nÀr som helst pÄ Äret.

Detta underbara koncept har tagit över mitt val av lunchstÀllen numer. Det lÀskiga Àr att jag har blivit sÄ girig att jag nu för tiden vÀljer lunchstÀlle efter om dÀr serveras buffé eller inte. NÀr man vÀl gÄtt i bufféfÀllan sÄ banar det utför. Alla vet hur det slutar. Första tallriken kanske handlar om att kÀnna hur god maten Àr och njuta av att bli lite lagom mÀtt. DÀrefter tar man om för att det smakade sÄ bra att man vill ha lite till. NÀr man börjar bli mÀtt sÄ hÀnder nÄgonting. Det Àr girigheten som kommer och knackar pÄ dörren, det handlar inte lÀngre om att ha trevligt och att Àta en god bit mat. Nej nu handlar det om att trycka i sig sÄ mycket mat som det bara Àr möjligt för en mÀnniska att göra. Mindre Àn fyra tallrikar mat rÀknas som ett misslyckande, en vinst för restaurangen. Jag vet inte hur mÄnga diskussioner jag har medverkat i om det hÀr Àmnet, om hur man pÄ bÀsta sÀtt snyltar restaurangen pÄ dess marginaler och gör att de gÄr minus pÄ besöket. Teorin de flesta verkar vara inne pÄ Àr att bara Àta kött och de andra dyra ingredienserna och pÄ sÀtt ruinera restaurangÀgaren. Alternativt Àr en smart
idé att ta med sig sin allra glupskaste slÀkting eller vÀn som fÄr kompensera för sÀllskapets bristfÀlliga bufféÀtande. FrÄgan Àr hur mycket vanliga mÀnniskor Àter pÄ bufféer, kanske de tar lite mer Àn vanligt, men inte sitter vÀl alla och vansinnes-Àter? I sÄ fall Àr ju buffén en klockren affÀrsidé, nÄgot dyrare Àn en vanlig lunch men om folk Àter ungefÀr lika mycket som de brukar sÄ borde ju restaurangerna tjÀna mer pÄ buffé Àn pÄ vanlig lunch.

"NÀr man vÀl gÄtt i bufféfÀllan sÄ banar det utför"

Detta resonemang torde sporra en buffé-torsk till att Àta Ànnu mer vid nÀsta besök.

NÀr man vÀl har fastnat i buffé-trÀsket sÄ inser man snart att det finns fler bufféer Àn bara lunchbufféer. Vidgar man sina vyer inser man snart att det Àven erbjuds frukost-, brunch-, fika- och middagsbufféer runt om i landet. Chanserna att fÄ ut rejÀlt med mat för sina pengar ökar dÀrmed vÀsentligt.

Men hur tar man sig dÄ ur buffé-trÀsket? FrÄgan Àr svÄr, kanske det kommer av sig sjÀlv efter en tid, att man Àtit nog. För man mÄr ju inte vidare bra nÀr man lÀmnar restaurangen med grava problem att bÄde gÄ och prata. Det konstiga Àr dock att detta har man en förmÄga att glömma bort sÄ nÀsta gÄng man stÄr dÀr i entrén tycker man Äter igen att buffé lÄter som ett oslagbart alternativ. Men egentligen, varför skulle man vilja ta sig ur ett trÀsk som Àr bra i grunden? Jag tÀnker fortsÀtta snaska buffé och Àta mig jÀttejÀttetjock.

Landets frÀmsta bufféer hittar du:

Gothia Towers, Göteborg, lunchbuffĂ©, brunchbuffĂ© och ”Afternoons Sweets”-buffĂ©
Lammet och Grisen, SĂ€len och Öland, middagsbuffĂ© (lamm-, flĂ€sk- och oxfilĂ© med tillbehör)

/Measto