bild - logga
Mobila utgćvan
Enter
bild - blommor
Information:
Skriv ett inlÀgg!
Glöm inte att skriva nÄgra rader i vÄran gÀstbok innan du lÀmnar sidan.
Bli medlem
Du fÄr inte missa att bli medlem pÄ vÄr sida. Genom att bli medlem kan du fÄ veta nÀr nya saker hÀnder hÀr pÄ sidan.
LĂ€gg upp en bild!
Har du har nÄgon rolig bild som du tycker skulle passa pÄ vÄr sida? GÄ in pÄ besökarnas bilder och lÀgg upp den.
Länkar:
Nomad SprÄkresor
djungeltrumman.se
maestos egna sida
Nya medlemmar:
rfdsggdhgeed
ljdwefdsyroxlk
ljdedseyrobgh
ljdwefdsyrovpk
Bli medlem?
start
film
foto
gästbok
bloggar
paintball
webshop
mobilen
crew
spex
nöjesguide
krönikor

inloggning
ny medlem
medlemmar

admin
logout
RSS 2.0

Lite läsning.
Pć denna sida kan du hitta lite historier som vi i crew knćpat ihop. De handlar om allt mellan himmel ć jord och vi tror du kan fć lite trevlig läsning om du tar dig tiden att titta igenom dem.

Rubriker:
Blue Ocean Strategy29/01/09
Va kvinnor frÄn Venus sa du?15/05/07
Komma hÀr och snacka om jÀmstÀlldhet13/06/06
Konsten att ragga..08/06/06
>> Varför blir de aldrig som man tÀnkt sig?15/03/06
Öppen inbjudan!13/02/06
Jag Àr en buffé-torsk!06/02/06
Waiting for my real life to begin29/12/05
GÀstkrönika: Att vara tjej...05/12/05
Det blÄögda Sverige17/11/05
SingeltrÀsket11/10/05
What becomes of the broken hearted?03/10/05
GÀstkrönika: MisÀren och GentlemÀnnen25/09/05
Krogens nya ansikte luktar kass21/09/05
Den girige svensken23/06/05
Vad hÀnde med den gedigna skolavslutningen?16/05/05
Varför tröttnar man aldrig pÄ öl?04/05/05
Skitan har mist sin charm!07/04/05
Synden Straffar Sig SjÀlv..06/04/05


Varför blir de aldrig som man tÀnkt sig?

Av: Green
15/03/06

Nu har jag funderat för mycket igen. Dagdrömmaren (eller mr. overkill) is back! Ingen större skrÀll med andra ord. Men jag kan ju lika gÀrna dela med mig av mina tankar och funderingar eftersom det har blivit lite av min grej den senaste tiden. Den hÀr gÄngen kretsar mina tankar kring nÄgot ganska enkelt och vardagligt men ÀndÄ konstigt och komplicerat. NÀstan pÄ grÀnsen till frustrerande.

"SjÀlvdistans Àr ett mÀktigt försvar"

Varför blir det aldrig som man tÀnkt sig? Vad man Àn ska göra, i nÀstan vilken situation som helst, sÄ fÄr man ju upp en bild i huvet om hur det ska gÄ till. Man anvÀnder sin fantasi till bristningsgrÀnsen för att mÄla upp ett sÄ perfekt scenario som möjligt, inte sant? Men hur ofta blir det som man har förestÀllt sig? Men de kanske bara Àr jag som Àr fruktansvÀrt naiv och/eller alldeles för mycket av en optimist (vÀlj sjÀlv). För vilken situation jag Àn ska stÀllas inför sÄ bygger jag upp förhoppningar sÄ till den milda grad att jag i stort sett alltid blir besviken. Nu lÄter de ju som att jag aldrig har roligt men sÄ ligger det sjÀlvklart inte till. Jag vill nog bara att allt jag gör ska vara perfekt. Det kan ju faktiskt vara sÄ att det Àr jag som Àr problemet. Men jag tror inte att det Àr sÄ enkelt. Skulle folk kunna lÀsa mina tankar sÄ hade dom nog fÄtt sig ett gott skratt. TÀnk er sjÀlva. Jag gÄr runt skitnöjd med mina förhoppningar och varje gÄng slutar det med att jag stÄr dÀr som ett fÄn och undrar vad fan som hÀnde (patetiskt inte sant?). Ska de gÄ sÄ lÄngt att man helt enkelt mÄste sluta vara förhoppningsfull? Ska man behöva inse att man har gÄtt runt som ett fÄn med ett leende pÄ lÀpparna i snart 24 Är och inte vetat att man hela tiden har haft helt fel instÀllning till livet? Det Àr en sak till jag har funderat pÄ som tillhör Àmnet. NÀr man inte har nÄgra förhoppningar, t.ex. nÀr man gör nÄgot impulsivt, dÄ man inte hinner bygga
upp nĂ„gra som helst förhoppningar. Är de inte sĂ„ att man ofta har jĂ€vligt kul i sĂ„nna situationer? Kan det va sĂ„ att ödet inte riktigt hinner med att sabba ens förhoppningar? Ödet kanske mĂ„ste ha en viss betĂ€nketid och om man agerar tillrĂ€ckligt fort sĂ„ kanske man kan styra över det(eller möjligtvis lura det) i smĂ„ korta sekvenser.

"Det kan ju bara gÄ Ät helvete"

Nu blev det kanske lite vÀl djupt men fundera pÄ det. LÄt det sjunka in. Kan kanske ligga nÄgot i det ÀndÄ. Jag kan ge ett exempel. Ponera följande scenario: Du stÄr framför en person av motsatta könet (eller samma kön om du föredrar det). De har vart fest och det Àr dax att tÀnka pÄ refrÀngen. Du Àr intresserad av den hÀr personen och har ett ypperligt lÀge att, sÄ att sÀga, "göra ditt drag". Du kan nu i detta ögonblick vÀlja att handla snabbt, att chansa helt enkelt. Eller sÄ kan du vÀnta Ä se men dÄ med risk att du aldrig fÄr reda pÄ vad som hade hÀnt. Om du vÀljer att avakta sÄ hinner ödet ikapp dig och kan komma pÄ en mÀngd olika scenarion om hur situationen kommer att utvecklas. Men om du vÀljer att agera sÄ finns det bara tvÄ, kanske tre, troliga resultat att vÀnta. Ett: Ditt djÀrva beslut ger utdelning (tolka som du vill). TvÄ: Ditt djÀrva beslut ger inte utdelning (ett "tack Ä hej" pÄ plats). Eller möjligen tre: Ditt djÀrva beslut ger utdelning men följs av ett "tack Ä hej" (helst morgonen efter, vilket inte nödvÀndigtvis behöver vara nÄgot negativt). Nu har du förhoppningsvis fÄtt lite klarhet i vad jag menar. Antingen hÄller du med mig(i alla fall lite kanske), eller sÄ tycker du jag Àr helt dum i huvet. Om det Àr det senare sÄ kan jag inte klandra dig. Jag har funderat pÄ det sjÀlv faktiskt. SjÀlvdistans Àr ett mÀktigt försvar! Jag har bestÀmt mig för att istÀllet för att Àndra instÀllning sÄ ska jag sluta fundera sÄ mycket och börja agera. Det kan ju bara gÄ Ät helvete..eller?

/Green